Bel 0722 200 001 We helpen u graag telefonisch of bel mij terug


Google Google+ Facebook Twitter LinkedIn


Wat is een Google Sitemap?

Een Google Sitemap is een sitemap die bedoeld is voor de zoekmachine Google. Google kan hiermee een totaal overzicht krijgen van je webpagina's. Met de nadruk op 'kan'. Het is beter als de zoekmachines de website indexeren op de natuurlijke manier, door bijvoorbeeld links naar en van andere websites.

Voor grotere website kan het indexeren een probleem vormen. De URL's van deze websites zijn vaak lang en bevatten teveel vreemde tekens. Google kan daardoor geen overzicht krijgen van de structuur van de website. De mogelijkheid bestaat om URL Rewriting te gebruiken.

De echte URL van deze pagina ziet er ongeveer als volgt uit: https://www.webdesignkva.nl/index.php?id=20
Na URL Rewriting ziet de URL er als volgt uit:
https://webdesignkva.nl/google-sitemap.html

Lees hier meer over URL Rewriting.

Kom ik met een Sitemap hoger in de zoekmachines?

Dit is niet het geval. Het kan wel een onderdeel zijn van optimalisatie van de website, zeker als je merkt dat bepaalde pagina's niet zijn opgenomen in de grotere zoekmachines.

Wat kan ik met een Sitemap nog meer?

Via een Google Sitemap kun je aangeven hoe vaak Google de website dient te bezoeken. Een nieuwspagina wordt vaker bijgewerkt, dan een pagina met het bedrijfsprofiel. Je kunt aangeven wanneer een pagina is aangepast, of hoe vaak deze wijzigt.

Wat kost het?

Je sitemap indienen bij Google is gratis.


Sitemap genereren en indienen

Google Sitemap Aanbieding Voor een statische website, is een sitemap genereren vrij gemakkelijk, het is wel van belang dat deze goed wordt onderhouden. Een dynamische website vraagt om een dynamische sitemap, hier komt iets meer bij kijken.

Door Google te vertellen waar Google de sitemap kan vinden en hoe vaak de sitemap wordt bijgewerkt, is er de mogelijkheid het indienen van de sitemap te automatiseren. Daarmee is de Google Sitemap altijd up to date!Maatwerk Websites/shops

Maatwerk websites/shopsNaast complete websites/shops, leveren we ook losse modules en aanvullingen op jouw huidige website. Tevens leveren we templates die geschikt zijn voor jouw CMS.
Contact opnemen »

Promoot je website

Promoot uw website Van flitsende banner tot automatisch inladen van teksten of producten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij leveren banners binnen 2 werkdagen. Banner aanvragen »

Google Maps

Google mapsMiljoenen mensen zoeken elke dag op Google Maps. Een gratis vermelding op Google Maps maakt het ze een stuk gemakkelijker om u te vinden.
Meer informatie over Google Maps »

Google Sitemap

Google mapsEen sitemap kan zoekmachines helpen om je pagina's beter te indexeren. Je kunt aangeven welke pagina's binnen je site het belangrijkst zijn en welke het meest gewijzigd worden.
Meer informatie Google Sitemap »


2024 WEB DESIGN KvA